onsdag den 3. oktober 2007

Hyldest til kaffekruset

Jeg drikker min kaffe af krus, jeg er ingen ynder af kopper Kopper er noget man tæller, man sætter sig på en café, drikker kun én kop, den skal helst være kold, og skriver så sin rørende livshistorie eller diskuterer dybe eksistentielle emner, kaffen er en ligegyldig kulisse, mere kulisse jo mindre man drikker af den. Koppen er i øvrigt for rituel, den fører en strøm af ligegyldigt tilbehør med sig, underkoppen, sukkerskål og flødekande, teskeer, alle mulige absurde regler for hvordan man skal opføre sig, så man med sikkerhed ikke kan smage kaffen. Og så kan man jo ikke undgå sukker og fløde fordi det hører til den ritualet. Dertil kommer den krampe i fingrene man får, fordi man skal holde på mikrohankene med tommel- og pegefinger og undgå at koppen vipper ned, som på et hængsel så kaffen spildes. I krusets hank kan man få tre-fire fingre ind, ingen muskler overbelastes, der er tale om en naturlig forlængelse af hånden. Kruset er ligesom en umærkelig mellemstation mellem kanden og maven. Der kan være kaffe nok til at den holder sig varm, og man fylder op når det er halvt tomt.

4 kommentarer:

Thomas Søe Plougsgaard sagde ...

En mere sandfærdig karakteristik af koppen skal man lede evigheder efter. Det gælder for øvrigt, at resten af denne blogs spidsfindigheder befinder sig på et meget højt plan, både hvad angår humørsyge og hittepåsomhed. Desuden skal jeg vist have prisen for brugen af de mest kringlede vendinger i aften.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Velkommen til broder! I aften skriver du... nat mener du vel... dog, den er hermed din, prisen. Måske skulle man indstifte sådan en pris. Jeg ynder meget at bruge kringlede vendinger selv, og vil gerne encouragere andre til det samme!

Anonym sagde ...

Hej ASAPS bror.

Sæt dit lille stykke om i tredje person, lad et 'han' gå til verden på den måde, sæt ham i spil i verden, hold ham lidt ud i strakt arm og du har en romanfigur. Go go go go

jan sagde ...



افضل شركة شحن عفش افضل شركة شحن عفش دولي

ارخص سعر شركات شحن بري اثاث عفش من السعودية الى الامارات دبي