tirsdag den 2. oktober 2007

FIDUSO - lystpedanternes legeplads

Der er nok faldet et par henvisninger her og der, men her kommer en helt uforbeholden anbefaling, med tilhørende vejviser så ingen skal være lovligt undskyldt. dk.kultur.sprog hedder noget af det mest spændende, mest lærerige og mest humoristiske som har beskæftiget mig de seneste seks år; en diskussionsgruppe hvor vi diskuterer sprogspørgsmål i alle afskygninger. Det kan være oversættelser, stavninger, grammatik, sprogfjel og lignende. Og det bedste er at det hele foregår tilsat masser af humor.

FIDUSO er en forening som er dannet af dk.kultur.sprogs største aktiv Bertel Lund Hansen. Akronymet kan udlægges forskelligt, men oftest står det vist for Folkefronten af Intelligente Danskere til Udvikling af Sproglig Omhu.

FIDUSOs mærkesag er at stoppe den omsiggribende tendens til at skrive sammen satte ord i to ord. Derfor er en anden udlægning af akronymet FIDUSO Folkefronten af Intelligente Danskere til Udslettelse af Splittede Ord. Eller den positive variant som ender på Udbredelse af Sammensatte Ord.

Folkefronten virker først og fremmest ved at medlemmerne diskuterer i dk.kultur.sprog. Derudover skriver folkefronten jævnligt breve til Odense Banegård Center for at minde dem om at deres navn stadig lyder skrækkeligt. Denne FIDUSOs yndslingsaversion har givet navn til det årlige træf Obese, (dvs. udtalen af OBC) jeg har selv været med én gang i næstved og det var meget fornøjeligt.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er helt pjattet med folk, der sender breve til instanser for at få sådan nogle ting ændret. Lav en underskriftindsamling også. Bliv monty pythonske. Go nuts! :-)

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

På FIDUSOs hjemmeside er der faktisk en historie om hvordan en intelligent dansker fik manet til sproglig omhu på en shell-tank. Se bare:

http://www.fiduso.dk/?page=godtordigen&m=2

Så vidt jeg kan huske er der skrevet flere breve til Odense Banegård Center uden at det har haft nogen effekt.

Unknown sagde ...

polo ralph lauren
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
fitflops uk
adidas uk store
gucci outlet online
kate spade uk
polo ralph lauren outlet
louis vuitton outlet online
qqqqqing20170513