tirsdag den 16. oktober 2007

Hvor tænder man ?


For nogle år siden arbejdede jeg som vikar for SDC Dandisc som laver dvd'er og VHS-bånd. Der fandt jeg i en affaldscontainer en dvd med kortfilm fra det danske filminstitut. Jeg tog den med, uden at vise den særlig interesse og forærede den kort efter til min kæreste, som godt kunne lide at se danske film. Et par måneder efter på hendes fødselsdag viste hun en af kortfilmene, en afgangsfilm af Martin Strange-Hansen med titlen Når lysterne tændes.

Det er en glimragende lille kortfilm med Jesper Asholt i hovedrollen. Han har ikke andet end støj og uro omkring sig, og det er værst når han er hjemme. Han opfinder et par timers overarbejde og går hen på et værtshus for at drikke en øl i fred. Da han har succes med den strategi udvider han den tager på hotel for at 'arbejde' og nyder den salige fred. Imens finder konen ud af at han ikke arbejder. Da han kommer hjem spørger hun ham ud, og vil selvfølgelig have at vide hvad hun hedder. Konen spilles af Anette Støvlebæk for en gangs skyld ikke nervøs og selvudslettende. Hun går ham så meget på klingen at han er nødt til at opfinde en elskerinde for at stille hende tilfreds.

Jeg har faktisk kun set filmen den ene gang. DVDen har jeg jo ikke mere, og kan heller ikke sådan komme til den. Og så har det vist sig at den ikke er at finde noget andet sted. Den er ikke på nogen biblioteker, ikke i handelen og man kan ikke sådan låne fra Filminstituttet. Den er det tætteste man kan komme på utilgængelig.

Ganske paradoksalt, da den har vundet flere priser; en Student Academy Award - en såkaldt mini-oscar, en Golden Award fra Beijing Film Academy og endda en pris for bedste novellefilm i en festival i Odense.

Men vi må ikke få den at se! Jeg ringer til Filminstituttet i morgen!

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

--- og Jesper Asholt er en mester, og vi må spørge os selv, om han ikke tifoldigt bedre ville kunne have spillet rollen BIG, som Tom Hanks i sin prøvede - det var den med den 12 årige dreng, der pludselig en dag vågnede op i en voksens krop.

Anonym sagde ...

Hvis bare nok mennesker omtaler den, skal de nok begynde at sælge den. Jeg må sige - i denne kommentar (i mangel på et mere passende sted) - at du nok er en af de mest aktive forfattere bag en weblog jeg endnu har stødt på. Hvis du fortsætter sådan ender du med at skabe afhængighed hos de læsere der nu een gang er. Det er op til dig.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Oh, jeg, aktiv? Jeg tror mest det er princippet i det... at hvis man ikke skriver tit nok så falder ens frekvens hurtigt. Det er da en udfordring at få skrevet hele tiden, men det er nødvendigt!

Afhængige er vi alle!

Anonym sagde ...

Der er flere skæve film i Aarhus i næste uge, når Aarhus Filmfestival løber af stablen - og det er gratis!
http://www.aarhusfilmfestival.dk/program.htm

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Ja, det skulle man tage et kig på...

Unknown sagde ...

pandora uk
canada goose sale
canada goose jackets
fake rolex
michael kors canada
coach factory outlet
nike blazer low
michael kors bags
louis vuitton outlet
michael kors outlet
20161130

5689 sagde ...

zzzzz2018.8.4
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
jordans
true religion jeans
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
hugo boss outlet
pandora charms
coach outlet

Unknown sagde ...

20181015 leilei3915
michael kors outlet
ray ban sunglasse
mbt shoes outlet
ugg boots
oakley sunglasses
ray ban outlet
coach outlet online
cheap ugg boots
pandora charms
coach outlet online

Unknown sagde ...

goyard wallet
baseball jerseys
cheap nba jerseys
harden shoes
kd 10
longchamp bags
basketball shoes
air jordans
michael kors handbags
tory burch sandals