søndag den 4. november 2007

Politiskt

Som måske bekendt er Se&Hørs chefredakteur Henrik Qvortrup holdt op med at kommentere valget efter han fik sagt lidt for mange ikke direkte verificérbare ting om sin ven Naser Khader. Han efterlader en tom plads hos Jens-Olaf Jersild på DR2, hvor han ikke længere vil skrælle det tykke lag af spin af den store valgbanan og derefter analysere skrællen indgående. Det må der så andre til.

Valget er faldet på ingen ringere end Niels Krause-kjær. Og fordi dette er en valgperiode, og fordi journalister gør den slags helt refleksmæssigt, så har politiken allerede fundet ud af at Niels Krause-kjær da heller ikke er uvildig, næhnej, han har nemlig lavet valgmateriale for en konservativ. At Krause er konservativ er ellers ikke nogen hemmelighed, men han er tillige en meget dygtig journalist, og jeg kender ikke mange der spænder så bredt og kan få så mange forskellige sider i tale.

Så det er med andre ord mere end uretfærdigt at sammenligne Krause med en mand, som lever af at sælge kulørt illustrerede halve sandheder og hele løgne, og gør det uden at blinke. Det er muligt at Qvortrup er en udmærket kommentator, men hvis vi skal snakke personlig integritet, synes jeg ikke der er noget at diskutere; så er det bare at kigge på de to herrers øvrige beskæftigelser og så ellers holde op med at genere Niels krause-Kjær yderligere. Hvad Jersild-programmet angår, har jeg aldrig været tilhænger af at rode i affald, så det bliver næppe mere interessant af den lille udskiftning, hvor dygtig Krause end er.

Hør ham i stedet på P1