lørdag den 15. december 2007

Når storpolitik bliver national farce

Jeg holder meget af Politiken, men den skal have tæsk når den har fortjent det, og det har den nu. Jeg siger min mening om artiklen med det samme i stedet for bare at referere og lade det sive giftigt ud af sidebenene, men det er slemt. Og desværre ikke enestående.

Ok, her kommer det: Nyheden er at politikere i Frankrig og England har tilkendegivet at de gerne vil have Anders Fogh Rasmussen som EUs første præsident. De har samtidig betinget sig at Danmark træder fuldt og helt ind i Unionen og opgiver forbeholdene, bla. over for ØMUen. Se artiklen her.

Politiken kunne sagtens have behandlet dette som en historie på europæisk plan. Det er da lidt stort at betydningsfulde lande som Frankrig og England peger på Fogh som deres EU-præsident, og det er interessant at Storbritannien tilsyneladende mener det er en hindring at vi ikke betaler med Euro, mens de selv kan beholde deres Pund uden at være mindre med. Man kunne også komme ind på franske politikeres forhold til deres egen befolkning og hvad de franske vælgere synes om Fogh. Der er masser af muligheder for interessant vinkling.

Politiken vælger i stedet at transformere hele historien til den lille danske scene for politisk fnidder fnadder. For hvis ØMUen er betingelse for at Fogh kan blive præsident, så må arkitekten bag ØMU-forbeholdet jo være den egentlige bremse for det, der nu er blevet Foghs karriereplaner. Og en altid villig Søvndal striller straks op og siger at man kan bare lige prøve at sætte det forbehold på spil, det er en tabersag.

Hvor er det dog begrædeligt at et hvilken som helst stort skuespil på den Europæiske scene, tragisk såvel som komisk, må sættes op som farce på den lille nationalscene før folk gider se det. Hvor er det begrædeligt, Politiken.

3 kommentarer:

vwl sagde ...

Jeg vidste ikke at ting kunne sive giftigt ud af sidebenene. Sejt!

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Jojo... det kan de. Prøv at læse Hans Scherfig, så ved du hvad jeg taler om. Det handler om at være tørt konstaterende og refererende samtidig med at man lader vide at det man beskriver er dybt latterligt, absurd, bindegalt eller bare uanstændigt.

Unknown sagde ...

hermes outlet online
goyard bag
reebok shoes
lacoste online shop
lebron 10
off white x jordan 1
adidas shoes outlet
off white clothing
yeezy boost 350
polo ralph lauren