onsdag den 23. januar 2008

Facebook Facebook, en ulækker fisk

Over morgenkaffen hos Lindberg læste en kollega historien om en kvinde der på nettet havde testet sine færdigheder i at genkende ægte bryster fra silikonebryster. Joo... sådanne fjollerier findes jo overalt. Men jeg kunne straks genkende den næste feature: da bemeldte stakkels 'uskyldige' kvinde havde afsluttet testen blev hun forledt til at sende resultatet til sin kommende chef. Ååååh, udbrød jeg, Facebook! Det er en del af Facebook at man lokkes/tvinges/snydes til at dele alt muligt med ens venner, og således skal man aktivt fravælge at sende testresultater videre inden man overhovedet får lov at se dem. Det er der selvfølgelig mange der ikke opdager. I den konkrete historie kan skaden ikke være særlig stor hvis der overhovedet kan siges at være nogen. Chefen er selv medlem af Facebook, og ved formentlig hvad han kan tænkes at modtage. Ellers ved han det nu.

Men historien kan passende sætte fokus på hvad der kan opstå af uforudsyn når man blander seriøs kommunikation med det mest fjollede fjol, hvilket man gør på Facebook. Og så kan den også advare om den usympatiske måde Facebook med vilje snigløber folk på for at få flest mulige til at sende mest muligt ud til flest mulige venner.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er mest bekymret over hvor mange venner jeg har, der ikke er mine venner.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Jeg tror kun jeg har facebookvenner som jeg faktisk kender, og som enten er eller har været rigtige venner. jeg har fået invitationer fra to vildtfremmede amerikanere, men har afvist dem. Måske var det bare spam, måske havde de fundet mig ad en eller anden vej derinde.

Men reelt fungerer min Facebookprofil ligesom min telefonsvarer. jeg har den, men aflytter den meget sjældent. Hvis folk vil mig noget kender de min email og mit telefonnummer.

Anonym sagde ...

Jeg har også fået henvendelser fra kontakter i USA, personer jeg kender, men som jeg ikke betragter som venner,og hvis Facebooks er mig helt ligegyldige. Jeg har også fået fra én person, jeg har sagt direkte til, at vedkommende ikke er min kompis, men X kan ikke rigtigt forstå det. Jeg fik så en henvendelse fra Facebook, om at X nu havde tilføjet mig som ven, og nu skulle jeg så verificere. Så er det dejlige ved Facebook, at man kan trykke på IGNORE.