lørdag den 1. marts 2008

Villy Søvndal, gå hjem

Dérovre forstår de at argumentere: Jeg så for nylig en af de mange konspiranoia-film der opremser alle de mange omstændigheder ved 11. september-angrebet i 2001, som stadig ikke er forklaret. Hvorfor var det ikke noget flyvrag inde i Pentagon, hvordan kunne tårnene styrte sammen når de var lavet af stål, som ikke smelter ved den temperatur som brændende flybrændstof kan skabe osv.

De diskuterer også derovre, om der var advarsler om angrebet før det ramte. Det er hvad bla. Cynthia McKinney har påstået i Washington Post. Det har gjort en skribent på National Review godt gal. Jonah Goldberg kan ikke tro at regeringen med vilje har tilbageholdt oplysninger om et angreb der ville slå tusinder af mennesker ihjel. Han er så sur, at han griber til en sprogbrug der overgår selv en Villy Søvndals. Sagen er kort at Cynthia McKinney påstår at der var advarsler om angrebet og at regeringen ikke handlede. Derfor må en undersøgelse fastslå om den er ansvarlig for det. Jonah Goldberg raser at han jo også kan beskylde hende for hvad som helst indtil en undersøgelse har fastslået at hun er uskyldig. og så sætter han verbal trumf på:
Meanwhile, while we await the findings of that long-overdue investigation, I can add that there is ample evidence that Ms. McKinney is dumber than rock salt and more repugnant than Yasser Arafat's three-week-old underwear.
Jeg ved heller ikke om der var noget lusket ved angrebet. Der er utrolig mange ting som er mærkelige ved det, og der er mange ting som ikke tillades undersøgt til bunds. Men en ting er sikkert, argumenterne mod konspiranoikerne kan vist ikke synke dybere end her.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Da jeg var i New York for at researche til "Bogen, der aldrig blev", drev jeg rundt i gaderne med det formål at interviewe folk for at pille en god historie ud af dem. De fleste af dem troede i starten altid, at det var 9/11 man ville høre om. Ad den vej fik jeg rigtigt mange konspirationsteorier serveret. Der er vel ca 1 for hvert menneske, eller i hvert fald 1 for hver demografiske eller etniske grupering. En jødisk kvinde, jeg kender i New York siger at teorien i visse kredse går på, at det var jøderne der gjorde det, fordi der ikke var en eneste jøde blandt de omkomne. Det sidste kan helt sikkert modbevises - men alround siger det noget om, hvor meget amerikanerne tror på deres regering og på deres medier: Right you are if you think you are.

Der er noget med JFK og månen også.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Ja, jeg tror som udgangspunkt ikke på konspirationsteorier. Den med jøderne er jo klassisk. De stod også bag Kennedy-mordet, lukkede japanerne ind i Pearl Harbour, de betalte Gavrilo Princip for at skyde arveprins Franz Ferdinand, de stod bag Bolsjevikkernes magtovertagelse i Rusland i 1917 og de satte ild til London i 1666 og Rom i 64.

Anonym sagde ...

Jeg tror heller ikke på konspirationsteorier, men de er symptomatiske for samfund, der fiktionaliserer meget og det gør det amerikanske.

Det er utroligt, hvad de får skyld for, ja. Hørte også andre befolkningsgrupper få skylden. Der var mange ting i omløb. Jeg boede ikke langt fra Ground Zero, og dernede fortættedes historierne. Der var også et par øjenvidner, (eller hvad de nu var), der tjente en ekstra skilling på at lave tours omkring sitet. Amerikanere er og bliver entrepenører :)