tirsdag den 25. marts 2008

Kierkegaard og den brølende Grovsmed

Jeg sidder netop og skriver på livet løs på et foredrag der skal holdes i morgen aften i SMÅ. jeg skal nok få det hen, har allerede det meste på plads, men jeg vil gerne have at det skal blive godt, og også gerne provokerende. Jeg holder af at være provokatøren i SMÅ, som siger ting der vækker tanker. Det her foredrag skal gerne vække både tanker og debat. Når man tænker på hvad Thorkild Grosbøll kunne skabe af skandale uden at provokere særlig meget, så burde Kierkegaard have en god chance...

Det provokerende er, at det meste af alt det vi diskuterer på livet løs nu til dags - såsom hvornår jorden blev skabt og om Gud taler til mennesker, ifølge Kierkegaard er underordnet hvis ikke aldeles ligegyldigt. Kun én ting er sand, Jesus. Så gælder det om at finde en en måde at leve med den sandhed på. Det er bla. det vi skal diskutere efter at jeg har citeret Kierkegaard for at Grundtvig var en brølende grovsmed, en jodlende friskfyr og en ølnordisk kæmpe.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Held og lykke med foredraget. Det skal nok gå fint. Man må jo elske Kierkegaard for alene at kalde Grundtvig for en brovtende grovsmed og en jodlende friskfyr. Man ser tydeligt Grundtvig for sig med fedtet skæg og sukkervand til humøret. Håber I får gang i debatten.

Anonym sagde ...

- ølnordisk - det må være ugens ord!

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Ja, det håber jeg det bliver. Og jeg håber bestemt på lidt debat. Jeg satser på at jeg får fremført foredraget tilfredsstillende hvorfor jeg er meget nervøs. Men jeg er færdig med manuskriptet nu, og om min printer vil kan jeg også få det med på arbejde om lidt.

Unknown sagde ...

20181015 leilei3915
air max 90
nfl jerseys wholesale
christian louboutin
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
christian louboutin shoes
jordan shoes
adidas yeezy shoes
lebron shoes