mandag den 5. maj 2008

Sort mystik

Sidste weekend var jeg til en meget fornøjelig fødselsdag med en masse mennesker hvoraf de fleste var folk jeg ikke havde mødt før. Derfor er det så meget desto herligere når man kan få gang i nogle gode diskussioner om de små mysterier i tilværelsen. Såsom denne dåse Nescafé, som ifølge etiketten indeholder "fuldt opløselig pulverkaffe". Det er en tilsnigelse. Frysetørret kaffe er ikke egentlig pulver, hvorimod helt almindelige kværnede kaffebønner er pulver. Den type kaffe må altså have førsteret til betegnelsen 'pulverkaffe'. De fleste i min omgangskreds plus og mig sagde hunden, bruger den uskønne hybrid 'instant kaffe'. Det lyder ikke videre godt, men er forståeligt. kaffen smager heller ikke særlig godt, så her passer tingene sammen.

Kunsten stiger imidlertid når vi går længere ned og læser "100% ren kaffe". Ahva? I modsætning til kaffeerstatning? Det er vist mere end 50 år siden folk drak erstatning mens de drømte om ægte kaffe. Men hvad skulle den ikke-rene kaffe ellers være? Måske er der tale om 100% ren arabica-kaffe. Det reklamerer man tit med fordi det er helt gratis. Næsten al filterkaffe er ren arabica, og det gælder lige fra den billigste Aldi-kaffe til den dyreste gourmet-kaffe fra Costa Ricas højland eller maven af et indonesisk desmerdyr. Men det er gratis at reklamere med, så det gør man. Dog er det første gang jeg har set en kaffe reklamere med at den er 100% kaffe...

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åh, jeg er blevet snydt. Troede jeg købte smart kaffe til min nye italienske mokkakogekande, da jeg købte arabica. Pinligt.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

tja... arabica er helt normalt. Men det kan undre mig hvis din mochakaffe er ren arabica. Det er netop til stærke former for kaffe såsom espresso og mocha at man bruger robustabønner, dog aldrig alene. Det meste af det kaffe vi drikker vil altid være arabica.

Men det er derfor jeg mener det tenderer til vildledning at man reklamerer med det som om det var noget særligt.

Anonym sagde ...

100% ren kaffe!

Vil Nestle insinuere at nogle af deres kolleger udi branchen blander savsmuld, gulvopfej eller andre uvedkommende ingredienser i kaffen?

Næppe troligt!

Eller er produktet snarere tiltænkt export til Lapland? (Hvor samerne ofte besværes af søvnige rensdyr....)

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Ja alt det med arabica er jo bare et forsøg på at få lidt mening ud af teksten. Ret beset insinuerer de at kaffe ikke altid er ren, hvilket er et beskidt forretningstrick. Al kaffe er ren, selv den der er skidt ud af et indonesisk desmerdyr.

Anonym sagde ...

Jeg vil meget gerne prøve at drikke desmerdyrslort. Tror du det er bedst med mælk i? Sukker?

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Mælk og sukker, er du gal. Det her er verdens dyreste kaffe. Altså ikke bare fordi den kommer ud af et dyr, men også fordi den koster 1000 kr/kg, hvilket er mere end Jamaica Blue Mountain.

Mælk og sukker ville fjerne hele den unikke smag af Kopi Luwak-dyrets tarmflora. Nej man skal aldrig hælde mælk og sukker i kaffe, og slet ikke i denne her.

Anonym sagde ...

Nu må du snart byde på en kop!

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Åååhh, det er mit evige hængeparti. Måske fejrer jeg indflytningen med en kop dyr(e) kaffe.

Unknown sagde ...

curry 4
adidas yeezy
yeezy
nfl store
hermes birkin
kobe 9
balenciaga triple s
nike flyknit
golden goose sneakers
mlb jerseys