torsdag den 22. maj 2008

Apostroffernes apostle

Nej, det er ikke Indiana Jones, men han er ude i en slags korstog. Det har foreløbig varet tre måneder, og fjenden er typos, forkert stavede ord. Manden på billedet hedder Jeff Deck og han har sammen med sin medpedant Benjamin Herson rejst rundt i USA og korrigeret hver typo de har kunnet finde. Nogle gange selv, nogle gange blot ved at påpege fejlen for indehaveren af skiltet. De er selvfølgelig også ofte blevet bedt om at skrubbe af.

På billedet ovenfor er Jeff ved at male en nydelig apostrof i Men's. I Danmark ser man ofte den modsatte fejl, nemlig at apostroffen er der selv om den ikke bør være det ifølge dansk retskrivning. Jeg har dog ikke set nogen gå rundt med en spatel og skrabe apostroffer af danske skilte.

Læs om de to kors- eller snarere apostroffarere i Chicago Tribune.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nej,men det er da lige et job for dig Plougsgaard. I har også hatten tilfælles, af sted - det er også en måde at opleve verden på. God idé :)

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Og jeg er faktisk blevet kaldt Indiana Jones. I Ungarn og Slovenien. Men jeg tror det ville være for stor og uoverkommelig en opgave. Så hellere et normalt korstog...

Anonym sagde ...

uh, korstog - aldrig godt, aldrig godt. Spørg Bush, aldrig godt.