fredag den 18. april 2008

Lad dem forjage med Egyptens tredje plage

Politiken skriver om en ny opfindelse, en såkaldt Mosquito, som skal sikre at unge mennesker ikke hænger, driver rundt eller laver ballade på bestemte steder. Man placerer blot en diskret højttaler på det sted man gerne vil have dejuveniliseret og den sørger så for at afspille en ubehagelig lyd, som kun unge kan høre. Det smarte er at ældre har hørt så meget walkman i deres egen ungdom at de har mistet lige akkurat så meget hørelse at lyden ikke generer dem.

Lige nu slås man om hvorvidt lyden kan være skadelig ved længere indtagelse. Og i øvrigt om det enormt uetiske i at rette noget ubehageligt imod en bestemt aldersgruppe. Det er diskriminerende! Jaja...

Jeg kan nu også bedre lide den måde man har skræmt bumserne væk fra den udgang fra Københavns Hovedbanegård, der går ud til Reventlowsgade. Der spiller højttalerne liflig klassisk musik. Det er da ubetinget positivt, og kan ikke forbindes med noget ondt, men der er ingen der gider stå og drikke guldbajere til den slags musik. Måske det var en idé til dem som overvejer at købe Mosquitoen. Man kunne også afspille en oplæsning af Dansk Arveret, Pi, Phänomenologie des Geistes eller finsk grammatik.

http://politiken.dk/indland/article497375.ece

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Klassisk musik er måske ikke godt for bumsernes image som... bumser :D?

Lad mig blot lige sige, at det virkelig er en usmagelig måde at lave crowd control. Men måske skulle de have taget den ibrug ifbm. rydningen af Jagtvej 69. Det ville da have været smart.

Anonym sagde ...

Jeg kan ikke forstå den ikke virker omvendt! Det er da oftest de unge, der skruer rigelig højt op for deres MP3 afspillere!

MP3-brugere risikerer at miste hørelsen


MP3 users risking hearing loss

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

jeg kan godt lide ideen med klassisk musik. Det er vel i bund og grund et spørgsmål om hvilket miljø ejeren af banegården vil have i den gennemgang. Jeg synes ikke man kan have noget imod at der bliver spillet klassisk musik. Men idéen med moskitolyden, den er grim.