lørdag den 5. april 2008

Angående 1 Mos 38,9

Der er dem der mener at vi aldrig kan blive frisindede nok, at alt der er skjult bør frem i lyset og at de ting vi ikke taler om sandsynligvis er tabu. Sådan tænker Pia Struck, og hun tænker det om onani, en tabuiseret, udskældt, i øvrigt fortiet og hengemt beskæftigelse. Det skal der laves om på, så Pia har rejst et helt Danmarksmesterskab i onani, hvor masturbattanterne kan konkurrere på tid, sprøjtelængde og antal orgasmer. Altsammen skal det videotransmitteres over nettet.

Pia Struck mener med dette tiltag at "bryde et tabu". Måske er der et tabu, måske kan det brydes, men i hvis interesse? Voyeurene er vel altid glade for lidt mere at kigge på, men måske lever de fleste af os udmærket med at visse bekæftigelser er mere private end andre. Hvem siger at sex bliver bedre af at blive talt om, at folk har større nydelse af onani hvis de diskuterer den i frokostpausen, at lyset altid skal tændes og alt lægges til skue, endda offentligt?

Vi har haft et årti med fri sex, nudistlejre og kropslig frigørelse ad libitum. Hvorfor mon den frigørelse ikke fortsatte? Fordi vi er blevet snerpede igen? Eller fordi det er i alles interesse at bevare vore tabuer. Folk som Pia Struck tror at tabuer altid er onde og psykisk belastende. At de altid skal brydes, og ikke snarere erkendes som en del af vores kultur.

Skal vi tage den forfra: Kultur er det vi har, som dyrene ikke har. Seksualitet er kulturel. Dyr har ingen seksualitet, de gør det bare. Det vil sige; dyr har ingen tabuer, de parrer sig pr. instinkt. Mennesker har skabt visse regler for omgangen med hinandens mana, den kraft der er koncentreret forskellige steder på kroppene, og er stærkest omkring kønsorganerne. Det har ikke noget med skam at gøre - heller ikke i Bibelen. Det er et spørgsmål om at bevare kraften intakt. Den kraft, eller i hvert fald bevidstheden om den er særlig for mennesker.

Man har i århundreder skelnet mellem pervers sex og normal sex. Det sidste var engang det samme som sex mellem mand og kvinde med reproduktion som formål, mens alt andet var perversioner. I dag kan man med en vis vægt sige at alle former for sex som ikke skader nogen må anses for ikke-perverse. Men der findes stadig perversitet, nemlig dér hvor man vil udstille sex af alle slags og gøre det til en normal del af det offentlige rum. Hvis ikke det er perverst at afholde Danmarksmesterskab i onani, så er der intet som længere er det.

http://politiken.dk/indland/article489557.ece