mandag den 14. april 2008

Gyserkomik

Man siger at der ikke laves gyserfilm når det går godt. At gysere så at sige er samfundets måde at håndtere angsten for fremtiden på. Den kendteste film om Frankenstein med Boris Karloff i monsterrollen blev lavet i 1931 hvor økonomien var krakket og mørke skyer samlede sig over Europa. Bela Lugosi spillede Dracula samme år.

I 1958 var verdenskrigen vel overstået og økonomien på vej op. Da lavede man også en gyser, en nervepirrende historie om The Blob, et geleagtigt væsen fra det ydre rum som æder sig ind på alt hvad den rører ved. Men hvor gyselig historien end er, kan man ikke tage den helt alvorligt, så titlemelodien er så munter en sag som denne:



Tre år senere indspillede Saga Film Danmarks forløber for Godzilla, Reptilicus. Heller ikke her kan man helt tage gysergenren alvorligt, og en stor del af filmen går med at vise unge der flirter på stranden og sang i Tivoli. Og så var det økonomisk logik i 1961 at en film ikke ville sælge hvis Dirch Passer ikke var med. Derfor fik han en lavkomisk rolle som altmuligmand i Danmarks Akvarium Dirch Mikkelsen. En bestemt scene må siges at være legendarisk, og kendetegnende for hele filmen netop fordi den er så umotiveret. Pludselig befinder Dirch Mikkelsen sig i en have med en masse børn som ingen ved hvor kommer fra. Og så begynder han at synge:

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det har vi ej andet end latter og spot tilovers for; det med Dirch Passer. Jeg er meget overrasket over melodien til "The Blo(g?)b", og må uden unødige ophold snarest få den set!

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

Det filmklip man er her er dog ikke fra den gamle blobfilm, men fra den version man lavede i 1988. Filmentusiaster siger samstemmende at firserne var et elendigt filmår, så det passer godt nok med at man her valgte at genindspille en film som The Blob. Introsangen er dog identisk med den fra 1958.

Anders Søe Plougsgaard sagde ...

et filmårti selvfølgelig!

Anonym sagde ...

I 1960erne kom børnene med storken ;-)

kkk sagde ...

pandora bijoux
yeezy boost 350 v2
polo ralph lauren outlet
true religion outlet online
adidas yeezy boost
red bottom
marc jacobs
heat jerseys
birkenstock uk
cheap jordan shoes
170628yueqin