søndag den 1. februar 2009

Flad ud på Grønlands is, anbefaler doktoren

Jeg er kommet for skade at se DRs udsendelse om Danmark Ekspeditionen.

Mens Peter Qvortrup Geisling venter på Kronprinsen oppe i Nordgrønlands is, har han lige tid til at kigge tænksomt ind i kameraet og lommefilosofere lidt. Folk under sig ikke den slags pauser, siger han. De er simpelthen utilbøjelige til at tage fri et par uger og køre hen over Nordøstgrønland i hundeslæde mens de overvejer om de nu er på den rette hylde. Om deres liv giver mening eller om de skulle omlægge det. Og måske tage lidt mere fri for at køre på hundeslæde og tale i satelittelefon med Kronprinsen om hvor det er bedst at lande når han kommer på besøg næste gang.

Jeg tror ikke manden har uret. Det kan givetvis være nyttigt for nogle at stoppe op og tænke nærmere over deres liv. Jeg vil bare ikke høre den slags fra en mand der bare skal knipse med fingrene for at komme med på en slædetur hen over Grønland og få penge for det. Sikkert ikke så få. Har Peter Qvortrup Geisling mon nogen idé om hvorfor jeg ikke gør det samme?

Stress er et megastort problem. Så stort at man af og til glemmer at der er folk der arbejder fordi de har brug for penge. Følger man debatten om stress kunne man få den tanke at de fleste arbejder fordi de har udviklet en slags sygelig afhængighed af arbejde. Og så OD'er de på et tidspunkt - og går ned med stress.

Det er en luksus, det med at stoppe op og tænke. Det er fint at gøre det, men vi kan jo ikke allesammen få løn af DR for at gøre det. Mon ikke det er derfor så mange mennesker arbejder videre?

(disclaimer: intet af ovenstående er direkte citat af PQG, men min lettere sarkastiske gengivelse af hvad han sagde.)

Ingen kommentarer: